سرگرمی

5 ژانر مختلف فیلم ها

ژانر فیلم برای دسته‌بندی فیلم‌ها بر اساس شباهت‌های موضوعی و داستانی که فیلم بر آن‌ها بنا شده‌است، به کار می‌رود. انواع ژانر فیلم بسیار زیاد و متنوع هستند و ممکن است با توجه به محتوا، قالب، هدف مخاطب و سبک فیلم تغییر کنند. برخی از ژانرهای اصلی و رایج فیلم عبارتند از:

https://digimovie.vip/genre/%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%DB%8C%D9%84%DB%8C/

نوشته های مشابه
  • اکشن (Action): فیلم‌هایی که شامل صحنه‌های هیجان‌انگیز، بدلکاری، تعقیب و گریز، نجات، نبرد، مبارزه و فاجعه‌های نابودکننده هستند.
  • ماجراجویی (Adventure): فیلم‌هایی که داستان‌های مهیج و جستجو برای قاره‌های گمشده، حماسه‌های صحرایی یا جنگلی، یافتن گنج و غیره را نشان می‌دهند.
  • کمدی (Comedy): فیلم‌های خنده‌دار که برای سرگرمی و خنده مخاطب با استفاده از شوخی، اغراق، زبان، اکشن و شخصیت‌های دور از عقل ساخته شده‌اند.
  • جنایی و گانگستری (Crime & Gangster): فیلم‌های براساس اعمال جنایتکاران، خلافکاران، سارقان، قاتلین و کارآگاهان.
  • درام (Drama): فیلم‌های جدّي که شخصيت‌ها، فضاها، شرایط و داستان‌های حقيقي دربارۀ شخصيت‌ها و ارتباطاتشان را نشان مي دهد.

البته این ليست کامل نيست و بسياري از فيلم ها مي توانند در چندين ژانر قرار بگيرند. به علاوۀ اين ژانر هاي فرعي نيز وجود دارد کۀ با توجّۀ به محتوا يا سبک فيلم تعريف مي شوند. مثلاً فيلم هاي ترسناك (Horror) يک زيرژانر از فيلم هاي درام است کۀ با استفادۀ از عوامل ترس آور مثل خون ريزي، قاتل هاي سريالي، جادوگري، شيطان پرستي و غيرۀ سعى در توليد حس ترس در مخاطب دارد. يا فيلم هاي علمي تخيلي (Science Fiction) يک زيرژانر از فيلم هاي ماجراجويي است کۀ با استفادۀ از عناصر علمي و تکنولوژيک مثل ربات ها، سفر در زمان، فضانوردي و غيرۀ دنيايي جديد و متفاوت را خلق مي کند.

برخی از فیلم‌های عل می-تخیلی که در بسیاری از لیست‌ها و رتبه‌بندی‌ها به عنوان بهترین‌ها شناخته شده‌اند عبارتند از:

بهترین فیلم های علمی تخیلی

  • ۲۰۰۱: ادیسه فضایی (2001: A Space Odyssey): یک فیلم کلاسیک و معروف که توسط استنلی کوبریک کارگردانی شده و بر اساس رمان آرتور سی. کلارک ساخته شده است. این فیلم داستان چند مأموریت فضایی را روایت می‌کند که درگیر یک هوش مصنوعی خطرناک به نام هال ۹۰۰۰ می‌شوند.
  • بازگشت به آینده (Back to the Future): یک فیلم کمدی و ماجراجویانه که توسط رابرت زمکیس کارگردانی شده و با بازی مایکل جِی فاکس و کریستوفر لوید ساخته شده است. این فیلم داستان چند سفر در زمان را نشان می‌دهد که با استفاده از یک ماشین دِلورِین تبدیل به ماشین زمان صورت می‌گیرد.
  • بِیدار (The Matrix): یک فیلم اکشن و فلسفی که توسط برادران واچوفسکی (الان لانا و لیلی واچوفسکی) کارگردانی شده و با بازی کئانو ریوز، لارنس فِشبورن، کریر آن ماس و هوگو وِوینگ ساخته شده است. این فیلم داستان چند قائم‌الزمان را روایت می‌کند که در برابر چیرۀ هوش مصنوعات قائم شده و به دنبال آزادسازی بشر از زیر سلطۀ آن‌ها هستند.

برخی از فیلم‌های جنایی که در بسیاری از لیست‌ها و رتبه‌بندی‌ها به عنوان بهترین‌ها شناخته شده‌اند عبارتند از:

    • پادشاهان شهر (The Godfather): یک فیلم کلاسیک و محبوب که توسط فرانسیس فورد کاپولا کارگردانی شده و بر اساس رمان ماریو پوزو ساخته شده است. این فیلم داستان چند نسل از خانوادۀ جنایتکار کورلئون را نشان می‌دهد که در دنیای مافیای آمریکایی فعال هستند.
    • سگ شکارچی (The Silence of the Lambs): یک فیلم ترسناک و روانشناسانه که توسط جاناتان دِمِ کارگردانی شده و بر اساس رمان توماس هریس ساخته شده است. این فیلم داستان چند مأموریت جنایی را روایت می‌کند که در آن یک مأمور جوان FBI به نام کلاریس استارلینگ با یک قاتل سرشناس و زیرک به نام هَنِبال لِکتِر همکاری می‌کند.
    • جزیرۀ شاتر آیلند (Shutter Island): یک فیلم رازآلود و تاریک که توسط مارتین اسکورسِزِ کارگردانی شده و بر اساس رمان دِنِس لِهِین ساخته شده است. این فیلم داستان چند مأمور FBI را نشان می‌دهد که به یک جزیرۀ دورافتادۀ در نزدیک نيويورك سفر مي كنند تا دربارۀ ناپديد شدن يك بيمار رواني تحقيق كنند.

فیلم‌های رنگی از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم شروع به تولید شدند. اما فیلم‌های رنگی کامل و با کیفیت در دهه‌های ۲۰ و ۳۰ میلادی با استفاده از سیستم‌های مختلف مانند تکنی‌کالر و کینماکالر به وجود آمدند². در ایران، اولین فیلم رنگی در سال ۱۳۲۹ شمسی با نام شاهزاده خانم ساخته شد. اطلاعات بیشتر

فیلم‌های رنگی جذاب‌تر هستند چون رنگ‌ها در سینما بیان‌گر احساسات، موقعیت‌ها و شرایط هستند. رنگ‌ها در سینما به نشان‌دادن روحیات شخصیت‌ها، فضاسازی صحنه‌ها و ایجاد تاثیرات روانی بر مخاطب کمک می‌کنند. هر رنگ در سینما دارای معانی و ویژگی‌های خاص خود است که باعث می‌شود تماشاگر با دیدن آن، حس خاصی را تجربه کند. برای مثال، رنگ قرمز نشان‌دهنده خشم، عشق، خطر، خشونت و آتش است. رنگ صورتی نشان‌دهنده بی‌گناهی، محبت، شیرینی و زنانگی است. رنگ آبی نشان‌دهنده آرامش، اعتماد، سردی و غم است. رنگ سبز نشان‌دهنده طبیعت، زندگی، امید، پول و حسادت است. رنگ زرد نشان‌دهنده شادی، خلاقیت، انرژی و تقلب است. رنگ بنفش نشان‌دهنده تخیل، جادو، فرهنگ و قدرت است. رنگ قهوه‌ای نشان‌دهنده ثبات، سادگی، خاک و فقر است. رنگ سفید نشان‌دهنده صلح، نور، پاکی و سادگی است. رنگ سیاه نشان‌دهنده مرگ، تاریکی، اسرارآمیزی و شر است.

پس می‌توان گفت که فیلم‌های رنگی جذاب‌تر هستند چون با استفاده از روانشناسی رنگ‌ها در سینما مخاطب را در داستان فرو می‌برند و با احساسات و افکار او بازی می‌کنند.

 

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. ممنونم از اطلاعات خوبی که منتشر میکنید . به نظرم در زمینه علمی فضایی میان ستاره ای هم یکی از شاهکارهاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا